جدیدترین اخبار :
  • اعضای هیئت مدیره سازمان‌های مناطق آزاد چابهار و دوغارون انتخاب شدند
  • پای تاجیکستان به چابهار و کریدور شمال-جنوب باز می‌شود
  • مقایسه عملکرد شاخص‌های ۹ ماهه اول سال ۱۴۰۳ با مدت مشابه در سال ۱۴۰۲
  • مکران کجاست؟
  • سواحل مَکُران نیازمند زیرساخت‌های اینترنتی برای توسعه اقتصاد دریا محور است
نماینده ویژه رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور:

تمدن سازی و آبادانی سواحل مَکُران در دستور کار است

اقتصادی | تاریخ خبر : 3/10/01 | تعداد بازید :209
نماینده ویژه رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور گفت: برنامه‌های مهم نظام جمهوری اسلامی و دولت چهاردهم و کل حاکمیت تمدن سازی و آبادانی سواحل مَکُران است تا شاهد تحول در این منطقه و توسعه و رونق اشتغال و تولید باشیم.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد چابهار، علی عبدالعلی‌زاده پس از بازدید از ظرفیت های سواحل مَکُران و حضور در چابهار در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: طرح توسعه مَکُران با حضور مشاور خارجی و با تجربه در حال تدوین است که امیدواریم طی یک سال آینده آماده شود.

وی افزود: از مهمترین اهداف سفر به سواحل مَکُران از هرمزگان تا چابهار و دشتیاری و نقطه صفر مرزی ایران و پاکستان آشنایی با فرصت‌ها و چالش های پیش رو، برگزاری نشست‌ها و بازدید از بنادر تجاری، صیادی و فرصت های شیلاتی، گردشگری و توسعه دریامحور و برنامه ریزی بهتر برای توجه بیشتر به اقتصاد دریامحور و در نهایت توسعه مناطق حوزه دریایی است تا بتوانیم با تعریف طرح های خوب در آبادانی سواحل مَکُران نقش آفرینی کنیم.

نماینده ویژه رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور به وجود هزاران صیاد و تامین زیرساخت‌های پهلوگیری و اسکله های صیادی در سوال مَکُران برای توسعه دریا محور اشاره کرد و ادامه داد: علاوه بر بازدید از فرصت‌های دریامحور با فعالان جامعه محلی و صاحبان صنایع فعال در منطقه آزاد جلسه هم اندیشی برگزار و در خصوص چگونگی بهره‌مندی از فرصت‌ها و رفع موانع برنامه ریزی شد.

 

وی همچنین در نشست هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور گفت: جلسه هم اندیشی بر اساس ابلاغ سیاست‌های کلی توسعه‌ی دریا محور از سوی رهبر معظم انقلاب و توجهات ویژه رئیس جمهور، باحضور صاحب نظران، متخصصین در این حوزه برگزار شد.

عبدالعلی‌زاده با اشاره به ظرفیت های بالای تجاری، اقتصادی، گردشگری، کشاورزی و فرصت های بیشمار در حوزه شیلات، اظهار کرد: ایجاد کارخانه و تولیدی در این مناطق راهبردی می تواند اشتغال و تولید را متحول کند و علاوه بر استان سیستان و بلوچستان کل کشور نیز از این موهبت می تواند بهره ببرد.

وی ادامه داد: مَکُران یک میراث ارزشمند برای ایران اسلامی است و به نظرم هر اتفاقی در این منطقه بیفتد باید در دنیا درجه یک باشد.

 

 

نماینده ویژه رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور؛ مهمترین اهداف اصلی توسعه سواحل مَکُران را ایجاد کار و درآمد برای افراد بومی، آبادانی، تحول در تولید و اشتغال و توجه به آموزش و تامین زیرساخت ها برای رفاه و زندگی بهتر مردم عنوان کرد.

وی گفت: مَکُران کلید توسعه ایران خواهد شد چون مقرر شده با هماهنگی رئیس جمهوری یک مشاور و کارشناسان خارجی که تجربه کار در حوزه توسعه دریامحور داشته باشد با استفاده از تجربه جهانی اقدام می کنیم و تا سه ماه آینده مشاور تعیین و شروع بکار خواهند کرد و کارهایی که قرار باشد اتفاق بیفتد باید تخصصی باشد تا شاهد توسعه سریعتر باشیم.

 

 

سواحل راهبردی مکران ایران به دلیل موقعیت و ویژگی‌های استراتژیک از ابعاد مختلف ژئوپلیتیکی، ژئواستراتژیکی و ژئواکونومیکی، دارای اهمیت فراوانی برای منطقه است.

سواحل راهبردی مکران ایران به دلیل موقعیت و ویژگی‌های استراتژیک دارای اهمیت فراوانی برای منطقه است.منطقه مکران از نظر جغرافیایی در جنوب شرقی ایران و مشتمل بر استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان، در حوزه استراتژیکی قرار گرفته است.

این منطق به واسطه ظرفیت‌های فوق‌العاده اقتصادی و امنیتی، موقعیت راهبردی برای منطقه خلیج فارس، دریای عمان و اقیانوس هند دارد که توسعه آن می‌تواند منافع ملی زیادی را برای کشورهای این حوزه به ارمغان آورد.

منطقه ساحلی مکران به دلیل اینکه در جوار دریای عمان قرار دارد و بندر چابهار و جاسک نیز در این منطقه قرار دارند؛ منطقه‌ای منحصر به فرد محسوب می‌شود که از ویژگی‌های آن دسترسی به کریدورهای جهانی است که می‌تواند پذیرای صنایع انرژی‌بر و آب‌بر باشد.

 

 

یکی از مهم‌ترین قابلیت‌هایی سواحل مکران، موقعیت ژئوپلیتیک آن و مجاورت با آب‌های آزاد در سراسر مرزهای جنوبی و همسایگی مستقیم با کشورهای افغانستان و پاکستان و همسایگی غیرمستقیم با کشورهای آسیای مرکزی از طریق ترکمنستان و همچنین ارتباط دریای با کشورهای حوزه خلیج فارس است. مکران راه غیرقابل چشم‌پوشی برای کشورهای محصور در خشکی در منطقه شرق ایران است.

کارشناسان سواحل مکران را «دروازه طلایی» می‌دانند که به‌سوی دریاهای آزاد و فرصت‌های ارزشمند آن گشوده می‌شود.منطقه مکران همچنین از ۲بخش اساسی تشکیل شده که از جاسک شروع و تا مرز پاکستان ادامه دارد.

منطقه آزاد چابهار نیز به عنوان بخشی از حوزه مکران دارای فرصت‌های کم نظیر سرمایه گذاری در زمینه فولاد، پتروشیمی و استقرار صنایع بزرگ و کوچک است که می‌تواند پس از تکمیل زیرساخت‌های راه آهن، حمل و نقل هوایی، جاده‌ای و بندری به کانون اصلی تولید، حمل و نقل، تجارت و ترانزیت تبدیل شود.

مکران همچنین از لحاظ سیاسی و امنیتی دارای اهمیت ویژه‌ای است. قدرت گرفتن مکران کلید توسعه و تثبیت امنیت در خلیج فارس است.سواحل مکران با داشتن ۵۴۱ کیلومتر نوار ساحلی و وجود ظرفیت‌های صید و صیادی از عوامل اصلی ایجاد اشتغال برای جوامع مرتبط با آن خواهد بود.

از دیگر قابلیت‌ها و ظرفیت‌های اصلی نهفته در دل منطقه مکران، توانمندی‌های محیطی کلان این منطقه در حوزه کشاورزی است.

 

 

 

 

 

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل